Velg rett bank for deg og spare penger

Alternativene er uendelige når det gjelder banker og de ulike produktene og tjenestene de tilbyr. Så hvordan velger man blant nasjonale banker, kredittforeninger, samfunnsbanker og banker som bare eksisterer på nett? Du må vurdere de tjenestene og funksjonene som er viktige for deg. Her er noen viktige punkter i sjekklisten når man velger bank.

Typer av kontoer

Visse personer foretrekker å beholde alle kontoer, f.eks. besparelser, kredittkort, lån og andre produkter, på én bank. Andre spreder ut pengene sine for å få det beste tilbudet på renter og avgifter.

Det er ingen grense for antall kontoer du kan ha hos ulike banker eller kredittforeninger, så tilpasse økonomien din etter dine behov. En stor nasjonalbank vil f. eks. sannsynligvis ha en komplett serie med kontoer.

Avgifter og priser

En institusjon kan kreve gebyrer for månedlig vedlikehold, minibankbruk, overtrekk, overføring av penger mellom kontoer og papirerklæringer.

Hvis du leter etter en bank med alt, bør du finne ut rentene du vil betale på kredittkort og lån, og prisene du vil tjene på innskuddskonto. Et årlig utbytte på 1,50% for en sparekonto virker kanskje ikke som mye, men det er en av de bedre rentene der ute. Banker og kredittforeninger publiserer også sine priser og gebyrer på deres nettsider. Hvis du ikke kan finne dem, kan du alltid spøre dem direkt.

Minibanker og kontorer

Tenk på din livsstil og dine preferanser når det gjelder din økonomiske virksomhet. Ønsker du å kunne snakke med en person ansikt til ansikt, eller er du mer bekvem på datamaskinen eller via telefon? Reiser du mye og trenger å kunne ta ut penger uansett hvor du er? Etter å ha fastslått dine behov, bør du kikke på hvor mange minibanker og kontorer som en bank har. Hvis transaksjonene dine er strengt digitale og du sjelden bruker kontanter, bør du vurdere en nettbank eller en mobilbank. For eksempel har nasjonale banker flere kontorer og minibanker over hele landet.

Viktig teknologi

Trenger bankkontoen din et løft? God teknologi kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert med pengene dine. Hvis du ikke ønsker å gå inn på et kontor, trenger du en bank med en mobilapp som tilbyr innskudd på innsjekk. Santander Consumer Bank er et godt eksempel på en bank som har viktige funksjoner, for eksempel muligheten til å overføre penger enkelt til venner eller kjære, budsjetteringsverktøy og sikkerhetsforanstaltninger.

Det med å velge den rette banken er en personlig beslutning, og det vil ikke være den eneste du må gjøre. Når du velger en bank, må du også velge konto. Bestem hva som betyr mest for deg og undersøk dine valg. Hvis du gjør forretninger andre steder, kan du bytte banker. Bla gjennom banken eller kredittforeningens nettside, besøk et bankkontor og spør familie eller venner om anbefalinger for å begrense valgene dine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*