Hvordan finne den beste støvsuger i 2018

En god støvsuger er viktig for hygienen og trivselen i enhver husholdning, og det er en rekke ulike egenskaper man kan se på når man vurderer å kjøpe en ny støvsuger.

Et sted å starte kan være å se på behovet. Har husholdningen tepper eller harde gulv, eller begge deler? Er det barn i eller kjæledyr i huset? Har noen i husholdningen allergier? Og hvor mye plass har du til å lagre støvsugeren? Det er nemlig forskjeller mellom støvsugere på disse områdene. Støvsugere yter ulikt på hardt gulv og på tepper, og er også ulike på hvordan de tar opp hår og større partikler. Støvsugere kan ha filtre som bare vaskes av, men disse slipper gjerne noe av støvet ut igjen. For personer med støvallergi anbefales støvsugere med HEPA-filter, som fanger opp partikler og bakterier svært godt.

Andre områder man ser forskjeller på er generell oppsugingsevne og energieffektivitet. Støvsugere kategoriseres for fire egenskaper, nemlig for energi, for ytelse på hardt gulv og tepper, og støvutslippet. Alle disse fire klassifiseres med bokstavene A til D, hvor A er best. Generelt sett vil bare dyrere støvsugere falle innenfor klasse A for alle disse egenskapene.

Et godt tilleggstips for mennesker som har dårlig rygg og som har problemer med å bøye seg ned, er å vurdere å kjøpe en stående støvsuger.

De tre beste støvsugere ut fra vår kåring

Vi har basert vår rangering for beste støvsuger på eksterne vurderinger og anmeldelser, hvor det er sett på egenskaper som pris, effekt, lydnivå, opptaksevne på ulike underlag, i tillegg til posestørrelse og arbeidsradius. Alle støvsugerne i denne kåringen har HEPA-filter.

Philips FC8721

Philips FC8721/09 er energieffektiv og har et lavt energiforbruk (energiklasse A).
Rengjøringsevnen på hardt gulv er i klasse B og på gulvteppe i klasse C. Lydnivået er ca. midt på treet (78 dB) og den har en posekapasitet på 5 liter. Med en bruksradius på 11 meter, så rekker den godt rundt om i et hus.

Bosch BGL35MON6

Denne støvsugeren er en modell i den mellomdyre prisklassen, og er spesielt god for harde gulv (klasse A). Den er derimot mindre god på tepper, med en karakter i klasse D. Den er energieffektiv, og har en arbeidsradius er på 10 meter. Posestørrelsen er på 4 liter.

 

Bosch BGL45ZOO1

Bosch BGL45ZOO1 er brukbar men ikke fantastisk når det gjelder energieffektivitet, hvor den er faller innenfor klasse C. Dens rengjøringsevne på hardt gulv er derimot i klasse A, mens den for tepper er i klasse C. Den har generelt sett meget god oppsugingsevne, og har et godt utvalg av munnstykker, slik at du kan støvsuge i ulike omgivelser. Denne modellen er spesielt dyrevennlig, da et turbomunnstykke følger med i pakken. Disse er alltid anbefalt for dyrehår.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*