Guide til markedsføring av e-handel

Dersom du selger varer eller tjenester på nettet, er du avhengig av å markedsføre dette på en måte som gjør at kundene dine finner deg. Det hjelper tross alt ikke å ha verdens beste produkter om ingen vet at du er der. I denne artikkelen skal vi forsøke å gi deg en liten guide til hvordan du kan markedsføre e-handel.

De viktige søkeordene

Nesten halvparten av alle de som handler på internett starter kjøpsreisen sin med et søk på Google. Derfor er det viktig at nettsiden din inneholder tekster med de riktige søkeordene. Gjør den det, er det større sannsynlighet for at den dukker høyt opp hos Google når noen søker etter nettopp det du selger. Du kan godt si at det å finne de riktige søkeordene er selve grunnlaget for enhver e-handelskampanje.

Du bruker også søkeordene dine til å optimalisere produkt- og kategorisider, og dermed har de en svært viktig funksjon. Du legger også søkeord inn i URL-lenker og metabeskrivelser. Uten å ha søkeordene klare blir det vanskelig å bygge opp siden din.

Det er mange måter å finne de riktige søkeordene på. Du kan bruke Googles egen Google Keyword Planner, eller du kan ta en titt på hva de store konkurrentene dine gjør. En av de største e-handlene som finnes heter Amazon, og det å gå gjennom deres sider er en gullgruve når du leter etter gode søkeord. Når du skriver inn navnet på et produkt i søkefeltet hos Amazon vil du få opp en lang liste med forslag, og nettopp disse kan du bruke som søkeord på dine sider.

Sidens oppsett

Det er viktig å sørge for at siden din er satt opp på riktig måte. Sidens arkitektur er en viktig del av Ecommerce SEO. Ecommerce er det engelske ordet for e-handel, og i denne bransjen er det viktig å lære seg det engelske fagspråket. En nettside som selger produkter og/eller tjenester har gjerne mange kategorier og undersider til disse. Det blir dermed veldig viktig at både lesere og Google klarer å finne alle sidene dine. Det finnes to gylne regler å tenke på her. Det ene er at du må holde tingene enkelt og skalerbart, og det andre er at enhver side ikke skal være mer enn tre klikk unna hjemmesiden. En flat struktur vil gjøre det enkelt for brukerne å faktisk finne det de leter etter.

SEO-strategier

Scandilån, som er en sammenligningstjeneste på nettet, er en av sidene som har oppnådd stor suksess ved å ta i bruk disse nye SEO-strategiene. En av disse er å være bevisst på hvordan du bygger opp dine metabeskrivelser. Selve tittelen bør inneholde ord som kjøp og billig, og i tillegg må du ikke glemme å bruke det viktigste søkeordet ditt. Det er altså mange ting å tenke på, men om du gjør det riktig vil det bidra til at kundene dine finner deg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*