Enkle tips til å få kontroll på økonomien

Syns du det er vanskelig å holde styr på økonomien og er lei av å ikke ha kontroll på pengene dine? Da har du kommet til rett sted! Vi har samlet noen enkle tips som kan gjøre det lettere for deg å bedre økonomien.  

Få oversikt  

Det er lett å miste oversikten over hvor mye penger man bruker til daglig, spesielt hvis man ikke har tilgang til det beste regnskapsprogrammet. Mange får gjerne litt sjokk når de ser hvor mye penger de faktisk bruker og hva det brukes til. Derfor er det viktig å skaffe seg oversikt og ta vare på kvitteringen.  

I dag er det flere butikker som sender kvitteringer på e-post eller som har kvitteringer tilgjengelig i appen sin. På denne måten slipper du å ha mange fysiske kvitteringer i lommeboken samtidig som du skjermer miljøet!  

Lag et budsjett 

Etter at du har fått deg en oversikt over hva du bruker pengene dine på kan det være lurt å lage et budsjett. Legg utgiftene i ulike grupper som for eksempel mat, klær, transport og fritid. Deretter kan du sammenligne de med det du får netto utbetalt fra jobb og annen fast inntekt.  

Går det opp? Hvis ikke det går opp bør du vurdere hvilke utgifter som kan kuttes ned på eller kutte helt. For eksempel kan du bytte til et billigere mobilabonnement eller trene på et treningssenter til lavere pris. For å lage et godt budsjett er det viktig at du er realistisk og setter mål som passer nettopp for deg.  

Ha en bufferkonto 

Det kan alltid dukke opp uforutsette utgifter. For eksempel kan vaskemaskinen ryke eller bilen trenger reparasjon. Det kan fort gå noen tusenlapper da. Derfor er det viktig å ha en bufferkonto som dekker en uventet kostnad. En grei tommelfingerregel er at bufferen bør være minst tre ganger så stor som netto månedsinntekt.  

Selg ting du ikke bruker 

Har du ting du ikke lenger bruker, da kan prøve å selge det på Finn eller Tise. Dette er en enkelt og fin måte å tjene litt ekstra penger på i tillegg til å rydde opp i tingene dine. Det vil også gi deg en oversikt over hva du har fra før og hva du ikke trenger. Kanskje du til og med selger så mye ting at du får bedre plass i hjemmet! 

Forhåpentligvis har du fått en bedre idé om hvordan du kan få en enkel oversikt over økonomien din!   

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*