De 5 beste vaskemaskiner i 2018

Vi har på bakgrunn av eksterne vurderinger og testresultater valgt ut de beste vaskemaskiner som finnes på markedet akkurat nå. Alle maskinene her er frontmatede maskiner. De egenskapene man har sett på er:

Pris. Prisen på vaskemaskiner er helt klart en faktor, og spekteret her er stort. Derfor vurderes prisen opp mot hva du får for pengene.

Energiklasse og energiforbruk. Alle maskiner som selges i Norge har energimerking, og maskinene som er gitt de høyeste vurderingene her er alle i energiklassen A+++, som er den høyeste klassen. Det er stor forskjell mellom hovedklassene når det gjelder energiforbruk, og nyere maskiner blir stadig mer energieffektive.

Vannforbruk. Vannforbruket er et viktig miljøaspekt og tas derfor alltid med i vurderinger av vaskemaskiner.

Trommelkapasitet. Størrelsen på trommelen, altså hvor mye tøy en vaskemaskin kan håndtere per vask, er viktig å ta stilling til når du skal velge maskin. Hvis du har en større husholdning er det penger å spare på en større maskin, da du vil behøve færre vaskesykluser enn ved en mindre maskin. I tillegg betyr færre vask at maskinen vil vare lenger.

Sentrifugeringsevne og sentrifugeringshastighet. Dette har betydning for hvor mye vann som vil være igjen i klærne etter sentrifugering (restfuktighet). Høyere sentrifugeringshastighet vil spare på tiden som trengs i tørketrommel.
Lydnivå ved vask og sentrifugering. Maskinens lydnivå kan gjerne være en faktor for mange, spesielt hvis man bor i leilighet og ikke vil forstyrre naboer, og hvis du har planer om å bruke maskinen om natten. Man kan nemlig ha lavere strømpriser om natten når strømnettet er mindre belastet. Børsteløse motorer gir generelt sett lavere støynivå, da disse har færre bevegende deler. I tillegg har disse lengre levetid og bruker mindre energi. Alle maskinene i denne listen har børsteløs motor.
De beste vaskemaskiner akkurat nå (Februar 2018)

AEG L7FBM862E

Denne vaskemaskinen har en vaskekapasitet på 8 kg, som er en god størrelse for en mellomstor husholdning på for eksempel 3-4 personer. Den har timerfunksjon, slik at du for eksempel kan sette den til å gå om natten når strømprisen er lavest. Den sentrifugerer godt, og har i tillegg en dampfunksjon, som kan bidra til at klærne blir renere og vanskelige flekker lettere løses opp. Maskinens mål er 85 cm x 60 cm x 57,1 cm.

Miele WDB020NDS

Miele WDB020NDS har et flott ytre og har 7 kg vaskekapasitet, som gjør den egnet til en husholdning på 3-4 mennesker. Maskinen er energieffektiv, og har en reguleringsfunksjon som gjør at den tilpasser vann- og energiforbruk til mengden klær som er i trommelen. WDB020NDS har Autoclean-funksjon, som gjør at det aldri samler seg vaskemiddelrester i skuffene. Den har et meget godt utvalg av programmer, og gir brukeren mye informasjon mens vaskeprogrammet pågår. Maskinens mål er 85 cm x 59,6 cm x 63,6 cm.

LG F1496TDA3

LG er en solid vaskemaskinprodusent som ofte scorer høyt i forbrukertester. Denne modellen tar en vask på 8 kg (husstand med 3-4 personer), er energieffektiv og har god sentrifugeringshastighet (1400 omdreininger per minutt). Den har et intensivprogram som kan vaske en halv maskin på 60 minutter. Den er selvrengjørende, og har i tillegg smart feildiagnostisering. Dette er en maskin som er bygget for å vare lenge. Et mulig minus med denne vaskemaskinen er at den ikke vasker på 30 grader, men den gir deg ellers veldig mye for pengene. Dimensjonene er 60 cm x 55 cm x 85 cm.

Siemens WM14W447DN

Siemens WM14W447DN har en vaskekapasitet på 7 kg og er spesielt enkel og intuitiv i bruk, samtidig som den er rik på vaskemuligheter og spesialprogrammer. Maskinen har et oversiktlig betjeningspanel som gir brukeren mye informasjon. Den er svært energieffektiv, og har en reguleringsfunksjon som styrer forbruket av vann, vaskemiddel og strøm etter forholdene. Den har balansekontroll for jevnere sentrifugering, og har tilleggsfunksjoner som Aqua-stop, som sørger for ekstra sikkerhet i bruk. Målene er 84.8 cm x 59.8 cm x 59 cm.

Miele WKG 130 NDS

Denne maskinen med kapasitet på 8 kg er en mer ekslusiv modell som både har et pent design og er rik på funksjoner. Den har en rekke spesialprogrammer, i tillegg til at trommelen har spesifikke designelementer som gjør at den er skånsom mot tekstiler. Motor og deler er av høy kvalitet og gir et tvers gjennom kvalitetsprodukt. Maskinen er testet for en levetid på opp mot 20 år. Den har en rekke tilleggsfunksjoner som blant annet timer, automatisk dosering, vannsperring og mer. Maskinens mål er 59.6 cm x 85 cm x 636 cm.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*